کد خبر: 1324260
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
شیوا نوروزی

صحبت کردن از اخلاق و اشاره به تأثیر رعایت آن در پیشرفت‌های ورزش حرفه‌ای در جمع ورزشکاران تیم‌های پایه اهمیت زیادی دارد و مطرح شدن آن از سوی مسئولان و مدیران ارزشمند است، با این‌حال مخاطب نسل جوان و آینده‌دار در صورتی این نصیحت‌ها و پند‌ها را باور می‌کند که اولاً مسئولان خودشان آنها را سرلوحه امور خود قرار دهند و ثانیاً اثری از اخلاق حرفه‌ای در آن رشته وجود داشته باشد. 
آوازه بی‌اخلاقی در فوتبال ما به گوش همه رسیده و دیگر هیچ‌کس برای کتمانش تلاش هم نمی‌کند، به‌همین خاطر است که توصیه نایب‌رئیس فدراسیون در مورد اهمیت رعایت اخلاق، عجیب و غیرقابل پذیرش به نظر می‌رسد. فدراسیون برای بدرقه تیم‌های ملی فوتسال دختران و پسران زیر ۱۷ اعزامی به بازی‌های آسیایی جوانان در بحرین، مراسمی برگزار کرد و گویا متولی آن کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال بوده است. 
مهدی محمدنبی در غیاب رئیس فدراسیون در جلسه سخنرانی و چند نکته اخلاقی را به تیم‌های اعزامی گوشزد کرد: «کسی که پیراهن تیم‌ملی را می‌پوشد، مثل دفاع از خاک کشور می‌ماند. حضورتان در مسابقات فقط برای خودتان نیست و برای دفاع از یک کشور است، بنابراین طوری تلاش کنید که جواب زحمات سرمربی، دستیاران و سرپرست تیم را داده باشید، البته نتیجه همه چیز نیست و اخلاق ورزشی اهمیت دارد و نتیجه در کنار اخلاق قرار می‌گیرد. اگر نتیجه بگیرید ولی اخلاق حرفه‌ای را رعایت نکنید، به درد نمی‌خورد.»
باز هم تأکید می‌کنیم که حرف زدن از اخلاق کار خوب و ارزشمندی است ولی وضعیت این روز‌های فوتبال ما نشان می‌دهد در این رشته اخلاقمداری عملاً جایی ندارد و به هر گوشه آن که نگاه کنید، حجم بالایی از بی‌اخلاقی به وضوح مشخص است؛ از رفتار بازیکنان، مربیان و مدیران باشگاه‌ها گرفته تا اتفاقات بیرون از زمین و هزار و یک حاشیه ریز و درشت که همه چیز را زیر سؤال می‌برد، حتی قوانین موجود و مصوب هم رعایت نمی‌شود و متأسفانه بسیاری از مدیران فوتبالی نیز ابایی از پشت کردن به قانون ندارند. در این بلبشو اخلاق اصلاً جایی در فوتبال ندارد و میزان بی‌اخلاقی‌ها آنقدر زیاد است که برای پیدا کردن یک مورد اخلاقمداری باید با ذره‌بین بازی‌های لیگ را بررسی کرد و احتمال شکست این بررسی بسیار زیاد است. 
نبی در حالی بچه‌های فوتسال را به اخلاقمداری دعوت می‌کند که اهالی این رشته بار‌ها ثابت کرده‌اند اهمیت زیادی به اصول اخلاقی و همچنین اخلاق حرفه‌ای می‌دهند. فوتسال ایران برخلاف فوتبال جایگاه بالایی در جهان و آسیا دارد و همین چند روز پیش بود که سالار آقاپور جایزه مرد سال فوتسال قاره‌کهن را به ارمغان آورد. از حیث حاشیه و جنجال نیز فوتسال قابل مقایسه با فوتبال نیست و تنها وجه اشتراک این دو رشته اداره‌شدن آنها زیرنظر یک فدراسیون است. انتظار می‌رفت نایب‌رئیس و همکارانش در فدراسیون، به جای فوتسال گوشزد کردن اخلاق به فوتبالی‌ها را در اولویت قرار دهند چراکه فوتبالی‌ها بیشتر از همه به این توصیه‌ها نیاز دارند، هرچند همه می‌دانیم این حرف‌ها در فوتبال خریداری ندارد و پای پول که وسط باشد، کوچک و بزرگ این فوتبال، همه چیز را زیرپا می‌گذارد. جنجال‌های بسیار زیاد لیگ‌های فوتبال، قرارداد‌های پرابهام، پول‌های بادآورده، تهمت‌ها، توهین‌ها و بیانیه‌ها جایی برای اخلاق در فوتبال باقی نگذاشته است، بااین حال کسی در جمع فوتبالی‌ها حرف از اخلاق نمی‌زند چراکه در این آشفته‌بازار بیان چنین موضوعات خنده‌داری، شعاری و دور از واقعیت به‌نظر می‌رسد. در اصل اخلاق در فوتبال خریداری ندارد و مسئولان این را بهتر از همه می‌دانند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار